Een DNA test kopen via het internet

Het komt helaas vaak voor dat er enige twijfel is over wie de vader van het kind is. Zo kan het zijn dat de ‘vader’ niet het gevoel heeft dat het kind enigszins op hem lijkt. In veel gevallen blijkt het gelukkig alsnog om de biologische vader te gaan en waren alle zorgen er om niks. Echter, in sommige gevallen komt er in die periode aan het licht dat de moeder een affaire heeft of heeft gehad met een andere man. Dit gaat om de desbetreffende ‘vader’ waardoor jij niet de biologische vader blijkt te zijn. Mocht jij momenteel soortgelijke twijfels hebben, dan zijn er verschillende manieren om erachter te komen of je de biologische vader bent. 

 

Start een gesprek met de moeder

De eerste manier om erachter te komen of je de biologische vader bent, is door het simpelweg te vragen. Als de moeder weet dat er in die periode een andere man is geweest, dan kan het zijn dat zij dit toegeeft. Daarnaast kan het ook zijn dat er zeer vijandelijk wordt gereageerd. Wanneer dit tweede het geval is, kan het verstandig zijn om het verder te onderzoeken. In sommige gevallen betekent dit namelijk dat de desbetreffende persoon niet eerlijk is. Ga hier echter niet direct vanuit en geef aan dat je twijfels hebt en dit graag verder zou willen onderzoeken met een DNA test.

 

Een DNA test doen om er zeker van te zijn

Het komt zoals in de inleiding benoemd helaas vaak voor dat een vader erachter komt dat zijn partner heeft gelogen en het kind biologisch niet van hem is. Als je dit vermoeden momenteel hebt en al een gesprek bent aangegaan met de moeder, dan zou je voor de zekerheid er voor kunnen kiezen om een dna test te doen.  Voor een klein bedrag kan er onderzocht worden of je de vader bent. Je krijgt bij een dna test meestal binnen enkele weken het resultaat. Mocht het inderdaad zo zijn dat je niet de biologische vader bent dan is het uiterst belangrijk dat je de situatie netjes afhandelt. Het laatste wat je wilt is dat het kind hier een trauma aan overhoudt. Hoe je dit het beste kunt oplossen, hangt uiteraard af van hoe de relatie met je partner is en hoe jij je bij de situatie voelt. In veel gevallen wordt er gekozen voor afstand en is er enige tijd geen contact tussen de twee.