Hoe kun je nieuwe freelancers vinden?

Als je een eigen bedrijf hebt zonder werknemers, dan is er een mogelijkheid dat je op een gegeven moment om komt in het aantal opdrachten. Je kunt er dan voor kiezen om werknemers in dienst te nemen, maar vaak is dit niet op de korte termijn haalbaar. Dit kan op dit moment niet winstgevend zijn, maar ook is het tegenwoordig erg lastig om nieuw personeel te vinden want er is een schreeuwend tekort aan werknemers in Nederland. Je hebt de optie om freelancers in te schakelen, maar hoe kun je freelancers vinden? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel!

 

Maak gebruik van Google 

De zoektocht naar een freelancer hoeft niet ingewikkeld te zijn als je hiervoor gebruikmaakt van het internet. Op het internet zijn er allerlei mogelijkheden. Denk maar aan gratis websites waar je vacatures op kan plaatsen, maar ook aan freelance community’s waar je gratis lid van kunt worden. Door zoektermen zoals ‘freelancer gezocht’ of ‘zzper gezocht’ te gebruiken, kun je deze platforms eenvoudig vinden. Via deze platforms kun je vrij eenvoudig en snel in contact komen met freelancers die op zoek zijn naar nieuwe opdrachten. 

 

Neem contact op met een uitzendbureau 

Je komt momenteel al om in het werk, dus is de kans klein dat je tijd kan vrijmaken voor het vinden en aannemen van freelancers. Dat is begrijpelijk, maar toch is het belangrijk dat je freelancers inschakelt. Gelukkig zijn er meerdere partijen in Nederland die je kunnen ondersteunen bij de zoektocht naar freelancers. Een van de voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau, is dat zij in contact staan met duizenden freelancers en werkzoekenden. De perfecte match is vaak al binnen enkele werkdagen gevonden. Wanneer je een uitzendbureau inschakelt voor het vinden van een freelancer, dan komt jouw vacature tussen de ZZP vacatures staan. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zitten.

 

Plaats een artikel in de krant 

Veel jongeren lezen de krant helaas niet meer, want zij lezen nieuws nu via de telefoon. Toch wordt de krant nog ontzettend vaak gelezen door oudere mensen. Het kan het dus zeker waard zijn om een advertentie in de krant te plaatsen. Dit heeft voordelen, want het plaatsen van een advertentie in een krant is niet duur en je hoeft er vrij weinig voor te doen. Dat is natuurlijk wel zo fijn! Als je wilt weten wat het plaatsen van een advertentie in de krant precies kost, dan kun je het beste contact opnemen met een drukkerij.