Wat te doen na ontslag? Wij geven praktische tips

Ontslag is altijd moeilijk. Opeens sta je voor een nieuwe uitdaging, of het nu bewust of ongewild is. Het is belangrijk om hier het hoofd koel te houden, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar hoe maak je de beste keuzes om in de nabije toekomst op de optimale manier verder te gaan? In deze blog leer je alles wat je over ontslag moet weten en kom je te weten wat je moet doen na een ontslag, het krijgen van een ontslagvergoeding, het verkrijgen van stamrecht BV en het vinden van een nieuwe baan.

Stap 1: Ontvang je ontslagvergoeding

Ontslagvergoeding is een bedrag dat je ontvangt als je ontslag krijgt. Dit geldt alleen als je langer dan twee jaar voor dezelfde werkgever hebt gewerkt. De ontslag is een percentage dat je salaris was. Hoe lang je precies hebt gewerkt bepaalt hoeveel procent je ontvangt.

Stap 2: Krijg je stamrecht BV

Het oprichten BV is slim als je een aantal voordelen wilt halen uit je ontslagvergoeding. Stamrecht BV is een speciale vorm van vermogensplanning waarbij je het salaris dat je als werknemer krijgt, bespaart in een BV. Hierdoor kun je je belastingvoordelen en je financiële verplichtingen beter beheren. Je kunt dan kiezen voor een lagere belasting en je vermogen geleidelijk laten groeien.

Stap 3: Vind je een nieuwe baan

Hoewel je misschien in eerste instantie een financiële vergoeding hebt gekregen voor je ontslag, is het uiteindelijk belangrijk om weer aan het werk te gaan. Je moet je schrap zetten en een goed plan maken.

  1. Ten eerste is het belangrijk om te bedenken waar je het meest gelukkig zou zijn en wat je niet alleen leuk vindt om te doen, maar wat ook aansluit bij je vaardigheden en kwalificaties.
  2. Ten tweede is het belangrijk om het netwerk dat je hebt opgebouwd te gebruiken. Praat met mensen die je kent en vraag hun advies.

Misschien is je netwerk een grote hulp bij het vinden van een nieuwe baan. Als je een baan vindt, onthoud dan dat je er niet over hoeft te stuiteren of jezelf te verwennen met allerlei dingen. Wees voorzichtig met het geld dat je hebt gekregen en hou het belegd voor toekomstige uitgaven.

Stap 4: Maak een financiële planning

Het is belangrijk om een financiële planning te maken voor de komende maanden. Beoordeel je inkomsten en uitgaven en kijk naar waar je kunt besparen. Als je geen stamrecht hebt, ken bele openen om geld te besparen. Als je een stamrecht hebt, kijk dan wat je kunt doen met je stamrecht naar een nieuwe baan zoeken.