Afval? Huur een afvalcontainer

Dagelijks zie ik mensen in auto’s met een aanhangwagen vol puin richting het afvaldepot van onze stad rijden. Van alles komt voorbij: tuinafval, beton, restafval. Het gaat soms maar door, zeker in de weekenden. Ik vermoed dat sommige mensen heel wat keren naar het afvaldepot rijden omdat ze bijvoorbeeld bezig zijn met een verbouwing of omdat ze flink aan het opruimen zijn. Het wegbrengen van afval is een tijdrovend gedoe. Heel veel mensen hebben ook geen aanhangwagen en die moeten ze dan ergens huren. En daarna moet je het afval dus in die bak gooien, naar het depot rijden en, als het tegenzit, daar in de rij gaan staan voor je het afval, ook weer zelf, uit de bak moet halen om het in het juiste depot te gooien. Dit kan allemaal veel sneller en efficiënter. Google maar eens op container huren Nederland en er gaat waarschijnlijk een wereld voor je open. Want het afvoeren van afval hoeft helemaal niet zo complex te zijn. Sterker nog, je kunt je leven erg eenvoudig maken door een afvalcontainer te huren.

Zo doe je dat

Hoe gaat het in zijn werk? Nou, dat is allemaal vrij eenvoudig. Als eerste moet je natuurlijk bepalen welk soort afval je wilt afvoeren. Ook bij het huren van een container gelden de milieueisen dus dat betekent dat je niet alles door elkaar mag gooien in de container. Bovendien bepaalt het soort afval ook de prijs. Voor het afvoeren van bijvoorbeeld beton betaal je een andere prijs dan voor tuinafval. Vervolgens bepaal je hoeveel afval je wilt afvoeren zodat je de maat van de container weet. Je kunt afval containers huren in diverse maten. Maar hoe bereken je dat nu? Sommige mensen hebben geen boodschap aan termen als kuub. Om een voorbeeld te geven: een 6 kuub container heeft een inhoud van 6000 liter en dat is goed voor ongeveer 60 kruiwagens vol afval. Heb je dat bepaald dan is het een kwestie van de dag afspreken dat de container bij je wordt neergezet. De container kan op je oprit staan of op een parkeerplaats voor de deur. En tot slot bespreek je de dag waarop de container weer wordt opgehaald.

Maak het je makkelijk

Zo eenvoudig kan het dus zijn. Maak het je makkelijk en huur dus een afvalcontainer. Zo weet je zeker dat jouw afval goed wordt verwerkt en heb je er zelf geen omkijken meer n