Een reisverzekering afsluiten doe je zo

Het is binnenkort weer vakantie en dat houdt natuurlijk ook in dat er tienduizenden Nederlanders op vakantie gaan naar het buitenland. De ene Nederlander gaat naar de zon, terwijl de andere Nederlander juist de kou op zoekt. De kans is klein, maar het kan voorkomen dat je betrokken raakt bij een ongeluk of dat er spullen van je gestolen worden. Dit kan veel kosten met zich meebrengen en daarom is het verstandig om altijd een reisverzekering af te sluiten. Weet je niet hoe je dat moet doen? Maak je niet druk, je komt er snel meer over te weten in dit handige artikel. 

 

Reisverzekering afsluiten bij een reisbureau

Wanneer je ook op vakantie gaat naar het buitenland, is de kans erg groot dat je een vakantie hebt geboekt bij een reisbureau. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat het handmatig samenstellen en boeken van een vakantie duurder en moeilijker is. Zodra je de boeking gaat plaatsen bij een reisbureau, dan word er vaak gevraagd of je ook een reisverzekering wilt afsluiten. Als je aangeeft dat je dat wilt, dan zul je meer betalen en ben je verzekerd wanneer je op reis gaat. Het is onwijs belangrijk om te kijken waar je tegen gedekt bent, want de dekkingen van reisbureaus zijn vaak vrij mager.
 

Neem contact op met je huidige verzekeringsmaatschappij

De kans is erg groot dat je de beste all risk autoverzekering bij een bepaalde verzekeringsmaatschappij hebt lopen. Je hebt in dit geval dus al een verzekering. Mocht je een reisverzekering doorlopend willen afsluiten, wat erg verstandig is, dan is het aan te raden om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Je kunt dan vragen of het ook mogelijk is om een reisverzekering af te sluiten. Tegenwoordig is het vaak niet meer nodig om telefonisch contact op te nemen, want je kunt ook de website van een verzekeringsmaatschappij bezoeken. 

 

Aanspraak maken op je reisverzekering

Zoals je wel kan begrijpen en in dit artikel hebt kunnen lezen, is het mogelijk dat je aanspraak moet maken op je reisverzekering. In veel gevallen zul je de kosten eerst zelf moeten betalen. Dit omdat een reisverzekering niet binnen enkele minuten kan reageren, maar ook omdat de betalingen naar het buitenland enkele dagen in beslag nemen. Mocht er geist worden dat er direct betaald word, maar kan je dit niet betalen? Dan is het aan te raden om een advocaat in het buitenland aan te nemen.