Realiseer vakere terugkomst van klanten

Het grootste voordeel van het hebben van een live chat service is dat klanten daarna graag terugkomen. Het hebben van een chat kan veel mogelijkheden bieden. Niet alleen kunt u snel en persoonlijk klantcontact hebben waarbij u ziet hoe uw klant zich gedraagt maar problemen zullen veel sneller worden opgelost. Het geeft de medewerker de kans om net iets extra’s te doen voor uw klant waardoor de klanttevredenheid erg omhoog kan schieten. Ook als ze geen klacht hebben, maar een vraag over een specifiek product is dit de kans om een verkoop te maken en er een nieuwe klant bij te hebben. Daarnaast is het makkelijk om klanten te introduceren aan bepaalde loyalty programma’s of lopende kortingen mits ze dit nog niet gezien hebben. Ook dit kan verleidelijk zijn voor de klant om een aankoop te doen of om op een later moment nog een aantal keer terug te komen.

Een klantenservice die altijd bereikbaar is

Zeker wanneer u een groot hoeveelheid aan klanten heeft kan het handig zijn om een inbound callcenter in te zetten. Zij kunnen alles voor uw beheren en alle afspraken inplannen, verschuiven of uit de agenda halen als dit nodig is. Zo hoeft u uw zelf hier geen zorgen over te maken. Niet alleen het beheren van een planning of agenda, maar ook het doorverbinden is bij een callcenter iets makkelijks om te managen. Het team wat werkzaam is voor jouw bedrijf is volledig op de hoogte gesteld van hoe ze tegen jouw klanten moeten praten en welke klant het beste naar welke werknemer doorverbonden kan worden.

Maak het uw klanten een stuk makkelijker

Al met al is communicatie binnen een bedrijf een van de belangrijkste elementen. Wanneer u ervoor zorgt dat zowel de communicatie binnen uw team goed is als de communicatie naar uw klanten toe. Zorgt u ervoor dat uw organisatie veel meer structuur heeft. Het bieden van de optie aan uw klanten om telefonisch of via een live chat contact op te nemen zorgt voor meer transparantie, en wordt u betrouwbaarder. Dit kan leiden tot goede samenwerkingen of aankopen wat weer resulteert in meer omzet en klanten die vaker terugkomen. En zelfs jouw bedrijf gaan aanraden aan andere potentiële klanten. Het zijn vaak dus de kleine elementen die een heel groot verschil kunnen maken in hoe de buitenwereld naar jouw organisatie kijkt. Wanneer u al iemand bedankt komt dit al over alsof u oprecht bent. Hoewel dit dus een kleine moeite is om te doen, heeft het zeker een waardevolle impact.