​​​​​​​Zo zorg je ervoor dat jouw klanten bestelde pakketje netjes in huis krijgen

Het runnen van een webshop wordt door onwetenden vaak gezien als zeer eenvoudig. Echter, in de praktijk blijkt hier niks van waar te zijn. Als je jouw klanten echt goed wilt bedienen, dan zijn er onwijs veel zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het onder andere erg belangrijk dat jouw klanten het bestelde product netjes aan huis geleverd krijgen. Hier zitten nogal wat logistieke uitdagingen aan verbonden. In dit artikel geven we tips die je kunt gebruiken voor het leveren van producten.

 

Zorg ervoor dat alles netjes wordt ingepakt

Als je een verkoop hebt gedaan via het internet, dan is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat het bestelde product netjes wordt ingepakt. Zo dient het product beschermd te zijn tegen valpartijen tijdens de bezorging en daarnaast dient alles er strak uit te zien op het moment dat het pakketje wordt geopend. De beste manier om dit te doen is door ervoor te zorgen dat het product goed verpakt is in een net verpakkingszakje. Hiermee laat je zien dat je zorg draagt voor de bestelling. Verpakkingszakjes bestellen kun je eenvoudig doen bij een online winkel. In de meeste gevallen wordt het de volgende dag al geleverd. Zorg er daarnaast voor dat de producten netjes in de doos liggen. Om ervoor te zorgen dat dit ook tijdens de bezorging netjes blijft liggen, kun je opvulmateriaal gebruiken. Daarnaast zou je de producten eventueel kunnen bevestigen aan een plaat in de doos. Dit zorgt ervoor dat de beste producten niet kunnen verschuiven. 

 

Kies een zo klein mogelijke doos

Als je relatief kleine producten verkoopt dan is het zeer aan te raden om op zoek te gaan naar een zo klein mogelijke doos. Ga op zoek naar een doos die eventueel via de brievenbus geleverd kan worden. Zo hoeft de klant niet per se thuis te wachten op zijn of haar bestelling. Kartonnen doosjes kun je kopen bij diverse winkels. Kijk of er een winkel bij jou in de buurt zit en zoek een formaat dat perfect aansluit bij jouw producten. Het kan natuurlijk zijn dat je producten verkoopt van verschillende formaten. In dat geval is het verstandig om verschillende soorten dozen aan te schaffen. Daarnaast is het ook prettig om een andere soort doos te hebben als iemand meerdere producten in één keer bestelt. Je bent er dan namelijk zeker van dat de klant alles in één keer binnenkrijgt.